Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bërshen
bërshen:

bërshé/n,-ni m. sh. -nj(të) bot. dru si dëllinja, me lëng të helmët në hala e në lëvore.

Të ngjashme:
gërshet:

gërshét,-i m. sh. -a(t) 1. tufë flokësh të thurur si bisht; bishtalec: thur gërshet; me dy gërsheta. 2. diçka e thurur në këtë mënyrë; / qëndismë ose thurje e tillë.

përshenj:

përshénj kal. v. III, -i, -ur bën që të nisë të piqet (për pemët): i përshenji maji qershitë.

rrëshen:

rrësh/én jokal. v. III, -éu, -ýer luzmon (bleta).

bërsihet:

bërsíhet vetv. v. III e bërsij. / pës. bërsíhet v. III.