Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bërlut
bërlut:

bërlút kal., -a, -ur bërllok.

Të ngjashme:
bërlutë:

bërlút/ë,-a f. sh. -a(t) bërllok.

bullut:

bullút,-i m. raki e butë dhe e keqe, fundi i kazanit.

barut:

barút,-i m. sh. -e(t) 1. lëndë plasëse si pluhur, që përdoret për të mbushur gëzhojat e armëve të zjarrit: erë baruti; fuçi baruti. 2. si mb. fig. që nxehet shpejt; i zjarrtë: e ka zemrën barut. 3. farat e karabushit të qepës.

bërçuk:

bërçúk,-u m. sh. -ë(t) 1. kalli misri i vogël; misërishte. 2. edhe si mb., fig. shkurtabiq.

bërruc:

bërrúc,-i m. sh. -e(t) gunë burrash prej leshi delesh, me thekë të gjatë; shark.