Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bërcak
bërcak:

bërcák,-e mb., edhe si em., i vogël ose i pazhvilluar ende: fëmijë (peshk, pjepër) bërcak; është ende bërcake.

Të ngjashme:
bërcan:

bërcá/n,-ni m. sh. -nj(të) ulli kokërrmadh e me pak vaj.

bërcek:

bërcék,-u m. sh. -ë(t) mashkulli i bletës; brumbull.

bërçuk:

bërçúk,-u m. sh. -ë(t) 1. kalli misri i vogël; misërishte. 2. edhe si mb., fig. shkurtabiq.

gërçak:

gërçák,-u m. sh. -ë(t) 1. ibrik balte. 2. kupë druri për verë.

përçak:

përçák,-u m. sh. -ë(t) vargër, përç.