Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bërës
bërës:

bërës,-i m. sh. -(it) ai që ka bërë diçka; autor.

Sinonime / Të përafërta:
autor
Të ngjashme:
borës:

bórës,-i m. sh. -(it) zool. zog këngëtar sa trumcaku, me krahë të zez e me gjoks të kuqërremë, zogu i borës, zborak, borak.

baras:

báras (bárazi) ndajf. 1. barabar, njësoj: dolën baras. 2. si kallëz. është e barabartë me …; bëjnë …: dy edhe dy baras katër.

bares:

bar/és jokal., -íta, -ítur bised. bredh, vrapoj; endem, shëtit: baresim nëpër rrugë.

baros:

barós kal., -a, -ur spërkat me bar (pemët etj.). / pës. baróset v. III.

brus:

brus kal., -a, -ur 1. mbush plot. 2. si ndajf. plot; / mbarë: i vete puna brus; brus paç! (ur.).