Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bëltajë
bëltajë:

bëltájë,-a f. sh. -a(t) farat dhe cipa në zemrën e kungullit a të pjeprit.

Të ngjashme:
bështajë:

bështáj/ë,-a f. sh. -a(t) pyll me dushk të imët.