Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës azotik
azotik:

azotík,-e mb. kim. që përmban azot: pleh azotik.

Të ngjashme:
acetik:

acétik,-e mb. kim. uthullor: acid acetik.

arktik:

arktík,-e mb. gjeogr. që lidhet me Arktikun, i Arktikut: akullnajat arktike.

atomik:

atomík,-e mb. që lidhet me atomin, me energjinë e çliruar nga zbërthimi i tij ose me shfrytëzimin e kësaj energjie, i atomit: pesha atomike; reaktor (central) atomik; armë (bombë) atomike.

aziatik:

aziatík,-u m. sh. -ë(t) banor vendës i Azisë ose me prejardhje nga Azia.

ekzotik:

ekzotík,-e mb. libr. që ka ardhur nga vise të largëta a të panjohura; tepër i rrallë e i veçantë: bimë ekzotike; ngjarje ekzotike.