Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës azimut
azimut:

azimút,-i m. sh. -e(t) 1. astr. këndi ndërmjet rrafshit të mesditësit dhe rrafshit pingul të trupit qiellor ose sendit që vrojtohet. 2. gjeod., usht. këndi ndërmjet drejtimit të një lëvizjeje të caktuar dhe drejtimit të Veriut: azimuti magnetik.