Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës azgan
azgan:

azgán,-e mb., edhe si em., që ka trup të gjatë, të lidhur e të fuqishëm: djalë azgan; / trim, sypatrembur; i hedhur, i shkathët.

Sinonime / Të përafërta:
sypatrembur
Të ngjashme:
afgan:

afgán,-i m. sh. -ë(t) banor vendës i Afganistanit ose me prejardhje nga Afganistani.

afgan:

afgán,-e mb. që lidhet me afganët a me Afganistanin, i afganëve a i Afganistanit: veshje afgane; qeveria afgane.

argas:

argás kal., -a, -ur bised. regj.

argat:

argát,-i m. sh. -ë(t) punëtor me mëditje te një pronar tokash.

argon:

argón,-i m. kim. gaz i plogët e i rrallë, pa ngjyrë e pa erë, që gjendet në atmosferë dhe që përdoret zakonisht për mbushjen e llambave elektrike (simboli A).