Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës azerbajxhanas
azerbajxhanas:

azerbajxhánas,-i m. sh. -(it) banor vendës i Azerbajxhanit ose me prejardhje nga Azerbajxhani.

azerbajxhanas:

azerbajxhánas,-e mb. që lidhet me azerbajxhanasit a me Azerbajxhanin, i azerbajxhanasve a i Azerbajxhanit: këngë (veshje) azerbajxhanase.

Të ngjashme:
azerbajxhanase:

azerbajxhánas,-e, -ja f. sh. -e(t).