Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës avullore
avullore:

avullór/e,-ja f. sh. -e(t) anije me avull.

Të ngjashme:
akullore:

akullór,-e, -ja f. sh. -e(t) ëmbëlsirë e ngrirë, me qumësht, lëng frutash etj.: ha akullore.

avullosh:

avullósh,-e mb. që është i ngrohtë e lëshon avull: simite avulloshe.

avullohem:

avullóhem 1. vetv. e avulloj: avullohet uji. 2. v. III vishet me avull, mjegullohet: u avulluan xhamat; m’u avulluan sytë. / pës. avullóhet v. III.

hamullore:

hamullór,-e, -ja f. sh. -e(t) arë hamullore, stërnishtë.

akullor:

akullór,-e mb. i akullt: shtresa akullore.