Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës avullmates
avullmatës:

avullmátës,-i m. sh. -(it) tek. aparat për të matur sasinë e avullit që prodhohet ose që kalon nëpër gypa.