Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës avullmatës
avullmatës:

avullmátës,-i m. sh. -(it) tek. aparat për të matur sasinë e avullit që prodhohet ose që kalon nëpër gypa.