Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës avio
avio:

avio- fjalëform. libr. pjesë e parë e fjalëve të përbëra, me kuptimin “i aviacionit ose i aeroplanit; ajror” (p.sh. aviomekanik, avioregjiment etj.).

Të ngjashme:
avion:

avión,-i m. sh. -ë(t) aeroplan; udhëtim me avion.

avit:

avít (avís) kal., -á, -úr bised. afroj.

abis:

abís,-i m. sh. -e(t) libr. humnerë.

acid:

acíd,-i m. sh. -e(t) kim. thartor: acid sulfurik.

açik:

açík ndajf. bised. haptas; qartë: ia tha açik.