Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës aventurizem
aventurizëm:

aventuríz/ëm,-mi m. keq. veprim a veprimtari prej aventurieri; prirje prej aventurieri.

Të ngjashme:
aventurier:

aventuriér,-i m. sh. -ë(t) keq. ai që bën veprime të rrezikshme e të pandershme; njeri i dhënë pas aventurash, ai që priret nga aventurizmi: aventurier politik.