Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës aventurizëm
aventurizëm:

aventuríz/ëm,-mi m. keq. veprim a veprimtari prej aventurieri; prirje prej aventurieri.