Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aventurier
aventurier:

aventuriér,-i m. sh. -ë(t) keq. ai që bën veprime të rrezikshme e të pandershme; njeri i dhënë pas aventurash, ai që priret nga aventurizmi: aventurier politik.

Të ngjashme:
aventuriere:

aventuriér,-e, -ja f. sh. -e(t).

aventurizëm:

aventuríz/ëm,-mi m. keq. veprim a veprimtari prej aventurieri; prirje prej aventurieri.

aventurë:

aventúr/ë,-a f. sh. -a(t) ndodhi e rastit në jetën e dikujt, me të papritura e me rreziqe; / keq. veprim i pamenduar, pa llogaritur rrethanat, forcat, pasojat etj.: nisi një aventurë.