Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës avdall
avdall:

avdáll,-e mb., edhe si em., bised. 1. që ka trup të madh e të rëndë dhe mezi lëviz: kalë avdall. 2. i trashë nga mendja, budalla; i pagdhendur; i çrregullt: njeri avdall.

Sinonime / Të përafërta:
budalla
Të ngjashme:
gandall:

gandá/ll,-lli m. sh. -j(të) krahin. pellg, hurdhë.

hardall:

hardáll,-i m. sh. -ë(t) 1. bot. sinap. 2. mustardë. 3. edhe fig., edhe si mb., bised. njeri i trashë nga trupi dhe nga mendja; budalla.

kavall:

kaváll,-i m. sh. -e(t) fyell i madh prej druri: i bie kavallit.

mandall:

mandáll,-i m. sh. -ë(t) [mandáll/ë,-a f. sh. -a(t)] kllapë druri për të mbyllur derën ose kanatën e dollapit etj.: i vuri mandallin derës e mbylli derën nga brenda.

sandall:

sandáll,-i m. sh. -a(t) det. varkë e vogël.