Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës avash
avash:

avásh ndajf. bised. ngadalë: ecën (flet) avash.

Sinonime / Të përafërta:
ngadalë
Të ngjashme:
adash:

adásh,-i m. sh. -ë(t) emnak.

anash:

ánash ndajf., edhe fig., nga krahët, në anë; anës: pashë anash; i kaloj anash (diçkaje) i shmangem, nuk i jap rëndësi a e trajtoj përciptas, i kaloj anash.

anash:

ánash parafj. (r. rr.) së bashku me një emër a me një përemër, që shënon një qenie a një send, në anë ose në krah të të cilit gjendet a lëviz dikush a diçka: anash handekut; anash meje.

abrash:

abrásh,-e mb., edhe si em., bised. 1. me flokë e vetulla të bardheme; me preka në fytyrë (për njerëz); me blana të bardha në trup e në turi (për kuaj); laraman. 2. fig. i prapë, i vrazhdë: vajzë abrashe.

argsh:

argsh,-i m. sh. -e(t) trinë me rrëshiqa të fryrë për të kaluar lumin.