Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës autostrade
autostradë:

autostrád/ë,-a f. sh. -a(t) rrugë ndërqytetëse shumë e gjerë, zakonisht me ndarje në mes për dy drejtimet e lëvizjes së automjeteve: autostrada Durrës - Tiranë.