Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës autostradë
autostradë:

autostrád/ë,-a f. sh. -a(t) rrugë ndërqytetëse shumë e gjerë, zakonisht me ndarje në mes për dy drejtimet e lëvizjes së automjeteve: autostrada Durrës - Tiranë.