Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës autoritar
autoritar:

autoritár,-e mb. që ushtron me rreptësi autoritetin e vet; që shpreh autoritet: regjim autoritar; grua autoritare; qëndrim (zë) autoritar.

Të ngjashme:
autoritet:

autoritét,-i m. 1. nderim i fituar me punë e me meritë; vlera dhe aftësia e dikujt, që ngjallin besim e bindje tek të tjerët: autoriteti i prindit (i mësuesit); njeri me autoritet; i ra autoriteti. 2. e drejta për të ushtruar një pushtet, forca detyruese për t’iu bindur dikujt a diçkaje: autoriteti i ligjit. 3. kryes. sh. -e(t) përfaqësuesit kryesorë të pushtetit të një vendi: autoritetet e larta (ushtarake); / njeri i shquar në një fushë: autoritet në shkencë.

autorizuar:

autorizúar (i, e) mb. kam autorizimin e dikujt: jam i autorizuar.