Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës autoqefali
autoqefali:

autoqefalí,-a f. fet. pavarësi: autoqefalia e kishës ortodokse.

Sinonime / Të përafërta:
pavarësi
Të ngjashme:
autoqefal:

autoqefál,-e mb. i pavarur: kishë autoqefale (fet.) kishë që nuk varet nga Patrikana e Stambollit.