Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës autoqefal
autoqefal:

autoqefál,-e mb. i pavarur: kishë autoqefale (fet.) kishë që nuk varet nga Patrikana e Stambollit.

Të ngjashme:
autoqefali:

autoqefalí,-a f. fet. pavarësi: autoqefalia e kishës ortodokse.