Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës autopsi
autopsi:

autopsí,-a f. sh. -(të) mjek., veter. hapja e një kufome për të zbuluar shkakun e vdekjes a të ngordhjes ose për qëllime studimi.

Të ngjashme:
autorësi:

autorësí,-a f. të qenët autor i një vepre: njohja e autorësisë.

utopi:

utopí,-a f. sh. -(të) 1. përfytyrim ideal i shoqërisë njerëzore ose i një rendi shoqëror të përsosur; ëndërrim i kotë, ëndërr: është (mbetet) utopi. 2. utopizëm1.