Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës autoportret
autoportret:

autoportrét,-i m. sh. -e(t) portret i dikujt, i bërë nga ai vetë.