Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës automobilist
automobilist:

automobilíst,-i m. sh. -ë(t) sport. pjesëmarrës në gara me automobila.

Të ngjashme:
automobilistik:

automobilistík,-e mb. që lidhet me automobilat, i automobilave; që bëhet me automobila: rrugë automobilistike; transport automobilistik.