Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës automobil
automobil:

automobíl,-i m. sh. -a(t) automjet si kamioni, autobusi, vetura etj.: udhëtoj me automobil.