Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës automjet
automjet:

automjét,-i m. sh. -e(t) mjet me motor për mbartje udhëtarësh e mallrash në rrugë tokësore; automobil, makinë: qarkullimi (kontrolli) i automjeteve.

Sinonime / Të përafërta:
automobil
makinë
Të ngjashme:
automat:

automát,-i m. sh. -ë(t) 1. tek. makinë ose aparat që punon vetë, pa njeri. 2. fig. ai që vepron në mënyrë automatike, pa u menduar ose pa vetëdije.