Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës automatikes
automatikës:

automatíkës, -i m. sh. -(it) usht. luftëtar me automatik.

Të ngjashme:
automatik:

automatík,-e mb. 1. tek. që punon vetë, pa njeri, si automat. 2. fig. që bëhet pa u menduar ose pa vetëdije, i vetvetishëm: veprim automatik. 3. usht. që mund t’i qitë predhat pa ndërprerje: armë (pushkë) automatike.

automatik:

automatík,-u m. sh. -ë(t) pushkë automatike.

automatizëm:

automatíz/ëm,-mi m. libr. veprim a lëvizje automatike; / fig. keq. veprim a punë pa menduar ose pa vetëdije.