Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës automatik
automatik:

automatík,-e mb. 1. tek. që punon vetë, pa njeri, si automat. 2. fig. që bëhet pa u menduar ose pa vetëdije, i vetvetishëm: veprim automatik. 3. usht. që mund t’i qitë predhat pa ndërprerje: armë (pushkë) automatike.

automatik:

automatík,-u m. sh. -ë(t) pushkë automatike.

Të ngjashme:
autokratik:

autokratík,-e mb. libr. që lidhet me autokracinë, i autokracisë; që mbështetet në autokraci: pushtet autokratik.

automatikës:

automatíkës, -i m. sh. -(it) usht. luftëtar me automatik.

aromatik:

aromatík,-e mb. i mermë: vaj aromatik.

astmatik:

astmatík,-e mb., edhe si em., mjek. që vuan nga astma.