Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës autoktoni
autoktoni:

autoktoní,-a f. libr. të qenët autokton: autoktonia e shqiptarëve.

Të ngjashme:
autokton:

autoktón,-e mb., edhe si em., libr. vendës, anas, rrënjës: popullsi autoktone; bimë autoktone.