Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës autoklave
autoklavë:

autokláv/ë,-a f. sh. -a(t) tek. enë krejt e mbyllur për sterilizimin e veglave mjekësore etj. me avull të nxehtë.

Të ngjashme:
autokrate:

autokrát,-e, -ja f. sh. -e(t).