Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës autograf
autograf:

autográf,-i m. sh. -e(t) nënshkrim i një njeriu, që ia jep dikujt në veprën e vet, në një fotografi etj.

Të ngjashme:
autokrat:

autokrát,-i m. sh. -ë(t) libr. sundimtar absolut.

fotograf:

fotográf,-i m. sh. -ë(t) mjeshtër që nxjerr në fotografi.