Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës autogol
autogol:

autogól,-i m. sh. -a(t) 1. sport. gol që bën një lojtar në portën e skuadrës së vet. 2. fig. e dhënë a pohim i dikujt, që është në dëm të atij vetë: bëri autogol.

Të ngjashme:
autobot:

autobót,-i m. sh. -e(t) automjet i pajisur me një fuçi të madhe për të mbartur ujë, naftë e lëngje të tjera.

autonom:

autonóm,-e mb. që ka autonomi; i pavarur: republikë (krahinë) autonome.