Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës autarki
autarki:

autarkí,-a f. ek. politikë e synim i një shteti për të krijuar një ekonomi kombëtare të mbyllur.

Të ngjashme:
autarkik:

autarkí,-k, -ke mb. që ka karakter autarkie; që synon autarkinë: politikë (ekonomi) autarkike.

anarki:

anarkí,-a f. sh. -(të) gjendje e çrregullt, kur nuk ka shtet a nuk veprojnë ligjet; pështjellim e rrëmujë, ngaqë mungon drejtimi e organizimi.