Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës atrofizoj
atrofizoj:

atrofiz/ój kal., -óva, -úar 1. v. III biol., mjek. e dobëson dhe e rrëgjon. 2. fig. libr. e dobësoj një veprimtari, e mpij.

Të ngjashme:
atrofizim:

atrofizím,-i m. veprimi sipas foljeve: atrofizimi i kockës; atrofizimi i kritikës (fig.).