Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës atrofi
atrofi:

atrofí,-a f. sh. -(të) biol., mjek. dobësim e rrëgjim i organeve a i indeve të veçanta të organizmit: atrofi e dorës.

Të ngjashme:
aerobi:

aerobí,-a f. 1. biol. aftësi a mundësi për të jetuar vetëm në mjedise me ajër. 2. ushtrime të lira në mjedis të hapur.

strofë:

stróf/ë,-a f. sh. -a(t) let. pjesë e poezisë prej disa vargjesh të lidhura nga kuptimi dhe zakonisht me rimë ndërmjet tyre: strofë me katër vargje; vjershë me pesë strofa.

trofe:

trofé,-u m. sh. -(të) 1. armë, flamurë etj., që i kapen armikut në luftë dhe që mbahen si shenjë fitoreje. 2. sport. kupë, medalje etj. që dëshmon për një fitore të rëndësishme në një ndeshje a garë: ka marrë shumë trofe.