Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës atllas
atllas:

atllás,-i m. sh. -e(t) tekst. pëlhurë mëndafshi artificial, e lëmuar dhe me shkëlqim: perde atllasi.

Të ngjashme:
atlas:

atlás,-i m. sh. -e(t) përmbledhje hartash gjeografike ose hartash, pasqyrash, skicash etj. me të dhëna shkencore sipas vendeve ku gjenden: atlas gjeografik (botanik, dialektologjik).

asllan:

asllán,-i m. sh. -ë(t) zool. vjet. luan.

atllastë:

atllástë (i, e) mb. që është bërë me atllas: jorgan i atllastë.

ballas:

bállas (bállazi) ndajf. përballë; haptas, sheshit, sy ndër sy: ia tha ballas.

këllas:

këll/ás kal., -íta, -ítur bised. rras brenda; fut: të këllet krupën të vjen ndot prej tij.