Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës atkine
atkinë:

atkín/ë,-a f. sh. -a(t) 1. pelë shale. 2. fig. vajzë a grua e re, e fuqishme dhe e shkathët.

Të ngjashme:
takije:

takíj/e,-a f. sh. -e(t) kësulë e myzeqarëve, prej pëlhure të bardhë e me majë të ngushtë; qeleshe e kuqe e mirditorëve dhe e shkodranëve me majë të rrafshët.

latine:

latín,-e, -ia f, sh. -e(t).

ançinë:

ançín/ë,-a f. sh. -a(t) anë mali, zakonisht e zhveshur.

kthinë:

kthín/ë,-a f. sh. -a(t) pjesë a e ndarë e një shtëpie; dhomë: kthinë e vogël.

lakinë:

lakín/ë,-a f. sh. -a(t) lak mali a kodre, qafë; udhë gjarpëruese.