Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës athjez
athjez:

áthjez,-a f. sh. -a(t) [áthj/e,-a f. sh. -e(t)] bot. barishte e ulët dhe e degëzuar, me lule të verdha a të kaltra dhe me gjemba të helmët; ferrënuse, kalmuth.

Sinonime / Të përafërta:
ferrënuse
kalmuth
Të ngjashme:
athje:

áthj/e,-a f. mpirje; athëtim.

bathje:

báthj/e,-a f. sh. -e(t) që e ka kokrrën si të bathës (për qershi etj.).

thyez:

thýez,-a f. sh. -a(t) copë a pjesë nga diçka e thyer: thyez mermer (guri, xhami).

athem:

áthem vetv. mpihem; athëtohem: m’u athën gishtat. / pës. áthet v. III.

ethje:

éthj/e,-a f. veprimi dhe gjendja sipas foljeve.