Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës athtim
Të ngjashme:
athëtim:

athëtím,-i m. 1. veprimi sipas foljeve. 2. athtësi. 3. athëtimë.

akthetim:

akthetím,-i [lexo: akt-hetim] m. sh. -e(t) drejt. dokument a akt i hetimit.

athëti:

athëtí,-a f. athtësi.

athëtimë:

athëtím/ë,-a f. thëllim, acar; fraq.

thatim:

thatím,-e mb., edhe si em., i dobët a i hollë nga trupi, i hequr, i thatë: me trup thatim.

amëtim:

amëtím,-i veprimi sipas foljeve: amëtimi i mishit.