Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës atesohem
atësohem:

atës/óhem vetv., -óva (u), -úar bëhem baba; / bëhem me baba duke u birësuar.

Të ngjashme:
aftësohem:

aftësóhem vetv. e aftësoj.

adresohem:

adresóhem vetv. i drejtohem dikujt a diçkaje: je adresuar gabim tek unë.

atashohem:

atashóhem vetv. hyj në një sipërmarrje a institucion, i bashkohem dhe nis të punoj atje. / pës. atashóhem.

stresohem:

stresóhem vetv. e stresoj. / pës. stresóhem.

besohem:

besóhem vetv. 1. (me trajtë të shkurtër përemërore) i besoj dikujt dhe e lë veten në dorë të tij. 2. si pavet. kam besim, besoj: nuk besohet se do të vijë ajo ditë.