Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës atentator
atentator:

atentatór,-i m. sh. -ë(t) ai që bën një atentat.

Të ngjashme:
atentat:

atentát,-i m. sh. -e(t) përpjekje për të vrarë një njeri që cilësohet si armik; / fig. përpjekje për të goditur e për të dëmtuar diçka: atentat kundër demokracisë.