Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës atentat
atentat:

atentát,-i m. sh. -e(t) përpjekje për të vrarë një njeri që cilësohet si armik; / fig. përpjekje për të goditur e për të dëmtuar diçka: atentat kundër demokracisë.

Të ngjashme:
atentator:

atentatór,-i m. sh. -ë(t) ai që bën një atentat.

atintan:

atintán,-i m. kryes. sh. -ë(t) hist. pjesëtar i njërit nga fiset kryesore ilire, që banonte midis Vjosës dhe Osumit;

atintan:

atintán,-e mb. që lidhet me atintanët, i atintan.ve: fisi atintan.