Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës atelosh
atëlosh:

atëlósh,-i m. babagjysh.

Sinonime / Të përafërta:
babagjysh
Të ngjashme:
tatëlosh:

tatëlósh,-i m. sh. -ë(t) bised. 1. gjysh. 2. edhe si mb. njeri pa të keq, babëlok.

telash:

telásh,-i m. sh. -e(t) bised. shqetësim; ngatërresë, kokëçarje: telash i madh.

telish:

telísh,-iI m. tërësia e fijeve prej argjendi ose prej ari për punime argjendarie; punim i hollë me këto fije: figurë prej telishi.

telish:

telísh,-iII m. bot. bimë shumëvjeçare me kërcej të dendur, me rrënjë të holla e me gjethe në fund, që rritet në livadhe dimërore.

butëlosh:

butëlósh,-e mb. i butë1.