Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ateist
ateist:

ateíst,-e mb., edhe si em., që ndjek ateizmin; jofetar, afetar: pikëpamje ateiste.

Sinonime / Të përafërta:
jofetar
afetar
Të ngjashme:
artist:

artíst,-i m. sh. -ë(t) 1. ai që luan me mjeshtëri një pjesë teatrale a muzikore, një rol në film etj.: artistët shqiptarë; artist cirku. 2. krijues veprash arti në pikturë, në skulpturë, në muzikë etj. 3. fig. mjeshtër i shquar në një punë: është artist si rrobaqepës.

eseist:

eseíst,-i m. sh. -ë(t) ai që shkruan ese.

panteist:

panteíst,-i m. sh. -ë(t) ithtar i panteizmit.

tenist:

teníst,-i m. sh. -ë(t) sport. lojtar tenisi.

panteist:

panteíst,-e mb. që lidhet me panteizmin, i panteizmit: botëkuptim panteist; filozofi (pikëpamje) panteiste.