Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ategjysh
atëgjysh:

atëgjýsh,-i m. sh. -ër(-rit) gjyshi nga ana e babait.

Të ngjashme:
atëgjyshe:

atëgjýsh,-e, -ja f. sh. -e(t).

tregjysh:

tregjýsh,-i m. sh. -a(t) stërgjysh.

stërgjysh:

stërgjýsh,-i m. sh. -ër(it) dhe -a(t) 1. babai i gjyshit ose i gjyshes. 2. sh. brezat që kanë jetuar para nesh; të parët e një populli ose të një fisi: stërgjyshërit tanë janë ilirët.