Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës atdhetarisht
atdhetarisht:

atdhetarísht ndajf. me dashuri për atdheun, si atdhetar: punoi atdhetarisht.