Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës atdhetari
atdhetari:

atdhetarí,-a f. dashuria për atdheun dhe ndjenja e detyrës për të punuar e për të luftuar për të; të qenët atdhetar, atdhetarizëm,atdhedashje; patriotizëm: shembull atdhetarie.

atdhetar:

atdhetár,-i m. sh. -ë(t) ai që e do atdheun dhe përpiqet për të mirën e tij, patriot.

Sinonime / Të përafërta:
atdhedashje
patriotizëm
Të ngjashme:
atdhetare:

atdhetár,-e, -ja f. sh. -e(t).

atdhetar:

atdhetár,-e mb. që lidhet me atdhetarin; që ka dashuri për atdheun ose që frymëzohet nga dashuria për të, atdhedashës; patriotik: frymë (këngë) atdhetare.