Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës atdhesor
atdhesor:

atdhesór,-e mb. që lidhet me atdheun, i atdheut; për atdheun: mall atdhesor.

Të ngjashme:
atdhetar:

atdhetár,-i m. sh. -ë(t) ai që e do atdheun dhe përpiqet për të mirën e tij, patriot.

çatdhesoj:

çatdhes/ój kal., -óva, -úar drejt. e dëboj jashtë atdheut; kund. atdhesoj. / pës. çatdhesóhem.

atdhetar:

atdhetár,-e mb. që lidhet me atdhetarin; që ka dashuri për atdheun ose që frymëzohet nga dashuria për të, atdhedashës; patriotik: frymë (këngë) atdhetare.

atdhesi:

atdhesí,-a f. atdhedashuri; të qenët atdhetar: atdhesia e poetit.

athëtor:

athëtór,-e mb. i athët: mollë athëtore.